recepten

 

Door de vele positieve reacties uit onze omgeving, van mensen die ook op deze wijze hun brood wilden bakken, heb ik eerste instantie mijn broodrecepten online gezet. Intussen zijn er steeds nieuwe recepten bij gekomen, vooral om van te smullen. Nu kan iedereen er van profiteren.

 

Toon's broodrecepten

goosbroden

Om stevig, smakelijk brood op ons bord te krijgen ben ik zelf brood gaan bakken. In de loop der jaren heb ik wel het recept steeds aangepast, om een zo gezond mogelijke boterham op ons bord te krijgen. Dus altijd biologisch volkorenmeel van de molenaar en steeds minder toevoegingen. Zo bestaat het Goosbrood slechts uit water, volkoren tarwemeel, gist en een snufje zout.

Inmiddels bak ik al jaren, om het brood nog gezonder te maken, zonder de gist. Gisten gebeurt nu op natuurlijke wijze. Door het deeg een paar dagen te laten staan ontstaat desembrood.

Een nog gezondere variatie daarop is het tarwemeel te vervangen door speltmeel.

Toon's broodrecepten

 

Bienenstich

bienenstich

 

 

 

Een oud Duits recept uit grootmoeders tijd, maar nog steeds erg in trek. Vooral de kinderen en kleinkinderen weten dat op verjaardagen en andere feestdagen de bienenstich altijd op tafel staat.

Bienenstich

 

 

 

 

 

Appelcrisp

Een Engels recept, makkelijk te maken en mag als nagerecht (warm of koud) niet ontbreken bij een heerlijke maaltijd. Bij de koffie smaakt het ook prima, de kaneellikeur en slagroom mogen natuurlijk niet ontbreken.

Appelcrisp

 

Worteltjestaart

Na al dat lekkers nu een gezond, maar toch heel lekker recept met zo min mogelijk foute koolhydraten.

Worteltjestaart

 

Bitterkoekjesvla

bitterkoekjesvla

Een nagerecht waar je de vingers bij aflikt.

Bitterkoekjesvla

 

 

 

 

- Idee en ontwerp ┬ęGoosArt 2021 -

 

Gepubliceerd voor eigen gebruik

Reproductie voor commerciele doeleinden niet toegestaan