Home Introductie Stamreeks Matrilineair Kwartierstaat Parenteel Oude foto's

 

 

goosboom

 

Familie-index met persoonskaarten

 

Alle namen die in de Genealogie van de familie Goos gevonden zijn, staan hiernaast in de personenlijst. Door een naam te selecteren worden de tot nu toe gevonden gegevens in een persoonskaart gepresenteerd. Ook hier zijn de personen weer aanklikbaar, zodat in de tijd terug, of verder in de tijd kan worden genavigeerd. Iedere nieuw gevonden naam komt er automatisch bij.

Het programma dat ik hiervoor gebruik is Aldfaer.

 

Vind de Stamvader .....

 

..... dit is meestal de start van een stamboomonderzoek, met als uiteindelijke doel een complete Stamboom.

Terug in de tijd, tot aan de 17e eeuw zijn in eerste instantie de geboorteregisters te raadplegen en uiteindelijk de doopregisters. Voor die tijd werd nog niets opgeschreven, het achterhalen van bronnen wordt dan wel heel moeilijk.

 

De familie Goos

 

Van onze Stamvader Jacob weten we alleen, dat hij met Griete gehuwd was en de vader van Claes was. Die werd als eerste in 1673 in het doopregister van Vollenhove vermeld. Daarna zijn er steeds meer details bekend en verhuist in 1764 de enige zoon van Claes, Jacob (met zijn vrouw Lummigje) naar Enkhuizen. De eerste generaties zijn vissers, latere veelal loodsen.

 

Aanleiding voor de publikatie van deze Goosboom was in 2004 de geboorte van onze kleinzoon: Mathijs Anthony Theodorus Goos. Als Kwartierdrager bestaat zijn Stamreeks uit 12 generaties Goos. Deze Stamreeks was mijn eerste publikatie, daarna volgden een Kwartierstaat, Parenteel en de Matrilineaire reeks van Femke. Momenteel verzamel ik oude foto's, die ik steeds op onze website zet.

 

Als startpunt heb ik het boek "De familie Goos" van S. Messchaert-Heering gebruikt. Zij heeft in 1988 het eerste stamboomonderzoek gedaan. Ik haal nu veel gegevens uit het CBG en andere archieven. Voordeel nu is, dat veel gegevens gedigitaliseerd zijn..

 

Tips, op- en aanmerkingen graag via het ► contactformulier.

 

Toon Goos

Grootvader van Mathijs Anthony Theodorus Goos

 

 

- Idee en ontwerp ©GoosArt 2019 -

 

Gepubliceerd voor eigen gebruik

Reproductie voor commerciele doeleinden niet toegestaan